Forums: uitleg

Huisregels Iedereen die gebruikt maakt van onderstaande forums vragen wij onze huisregels in acht te nemen. Indien u deelneemt aan de forums, gaan wij ervan uit dat u deze regels heeft gelezen en respecteert. Klik op de onderstaande link om deze te lezen. 

Huisregels forums

Als u gebruikt maakt van het forum wordt van u verwacht dat u naar beste weten naar waarheid antwoordt op vragen of vragen stelt in het forum.
De forums zijn niet bedoeld voor commerciële uitingen van welke aard ook.
De redactie van het forum heeft het recht om ongewenste vragen of antwoorden van het forum te verwijderen.

Indeling forums Het openbaar forum is toegankelijk voor iedereen, dus ook voor niet-leden! Plaatsing van privé gegevens op het openbare forum zijn publiek toegankelijk en dus door iedereen te lezen. Alle overige forums zijn besloten (afgeschermd) en alléén toegankelijk voor NVACP-leden. Hier zijn uw (vertrouwelijke) gegevens alleen zichtbaar voor leden en kunnen ook niet ‘gegoogled’ worden op internet. Het besloten deel kent meerdere forums. Er zijn forums voor elke aandoening, voor vragen m.b.t. medicatie, addisoncrisis en een huiskamerforum. De onderste forums (met *) zijn alléén toegankelijk voor genoemde doelgroepen, die tevens lid zijn van de vereniging NVACP. Deze zijn dus extra afgeschermd. (Jongerenforum is voor 12-25 jarigen. AGS-volwassenen is vanaf 21 jaar.)

Forumtoegang IN VERBAND MET TECHNISCHE PROBLEMEN BIJ HET INLOGGEN IS HET BESLOTEN FORUM NIET TOEGANKELIJK.Zoals hierboven reeds gezegd, zijn de besloten forums alleen toegankelijk voor leden. U moet voor toegang tot de besloten forums altijd eerst inloggen! Dan pas krijgt u toegang tot besloten forums. Forums die niet toegankelijk zijn worden licht grijs weer gegeven. Slotje open: u heeft toegang, slotje dicht: u heeft geen toegang.

Indien u meent wél toegangsrechten te hebben maar geen toegang krijgt, neem dan even contact op met het webteam.

Betekenis kleuren de forums is zo gemaakt dat de browser bijhoudt op welke forumlinks u heeft geklikt is. Een nog niet geklikte link is altijd rood. Een reeds geklikte link zal zwart getoond worden. De links blijven ten alle tijden klikbaar. Het is niet zo dat - als een forumnaam of forumbericht zwart wordt weergegeven - u alle berichten daarbinnen gelezen hebt. Het is een hulpmiddel om te zien waar u al geweest bent (geklikt heeft). Indien u uw browsergeschiedenis op uw PC/laptop verwijdert zullen de kleuren op de forums weer als ongeklikt (dus rood) worden weergegeven. Indien forumnamen lichtgrijs worden weergegeven, heeft u geen toegangsrechten.

Overzicht reacties de forums is zo gemaakt dat het eerst een compact overzicht geeft van alle reactie op een onderwerp en daaronder alle reacties onder elkaar laat zien. Per reactie wordt het volgende getoond: ‘eerste deel van de reactie’ – ‘naam’ – ‘datum’. Vervolgens kunt u als gebruiker met de muis over de reactie gaan zodat er nog wat meer tekst van de reactie getoond zal worden. Als u hierop klikt wordt alleen deze reactie opengeklapt en kan de hele reactie bekeken worden. Een reactie blijft opengeklapt, ook als er nog een reactie wordt open gezet.Door nogmaals te klikken op een reactie kan deze weer dicht gezet worden.

Datumsorteerder Op de forums ziet u bij het overzicht van de reacties de kolom ‘datum’. Daarachter staat een pijl. Door daarop te klikken kunt u aangeven of de reacties moeten worden weergegeven van oud naar nieuw of van nieuw naar oud.

In- en uitklappen U kunt ervoor kiezen om met een klik alle reacties open of dicht te klappen. Daartoe dienen de knoppen: ‘+ Alles openklappen’ en ‘- Alles dichtklappen’. Door gebruik te maken van deze knoppen worden alle reacties in 1 keer open of dicht gezet.

Over ‘vorige’, ‘volgende’ en ‘terug’ Als u zich binnen een forum bevindt kunt u daarvandaan rechtstreeks doorklikken naar een volgende of vorige onderwerp binnen dat forum. U vindt deze knoppen links bovenaan de forums. Als u zich bevindt bij het eerste onderwerp is er alleen een knop ‘Volgende onderwerp >>’ te zien. Bevindt u zich verder dan de eerste dan zullen de knoppen ‘<< Vorige onderwerp’ en ‘Volgende onderwerp >>’ allbei getoond worden. Door te klikken op één van deze knoppen gaat u naar het vorige of volgende onderwerp binnen dat forum. Rechtsboven kunt u via ‘<< terug naar …..’ terugklikken naar het overzicht van de forums waarin u actief bent. Als u teruggeklikt heeft ziet u rechtsboven: ‘<< Alle forums', daarmee keert u terug naar het totaal overzicht van alle NVACP-forums. In elke forum kunt u onderaan naar oude forumbijdragen klikken. Kies daarvoor een paginanummer of klik op ‘<< vorige’ of volgende >>’ om naar de vorige of volgende bladzijde met onderwerpen te gaan.

Onderwerp starten / bericht plaatsen Nieuwe onderwerpen kunt u zelf starten. Ga naar de forums waar het nieuwe onderwerp thuishoort. Links bovenaan én links onderaan staat: ‘Nieuw onderwerp >>’. Klik daarop en plaats een nieuw onderwerp. Indien u wilt reageren op een reeds gestart forum, scroll dan naar beneden en klikt links onderaan op ‘reageren >>’.

'Hou mij op de hoogte' Als u een bericht plaats op de forums krijgt u de regel te zien 'hou mij op de hoogte'. U kunt daar 'ja'of 'nee' kiezen. Dit is een extra service die wij aanbieden. Hier kunt u aangeven of u op de hoogte gehouden wil worden van nieuw geplaatste berichten binnen de forumsonderwerp waaraan u deelneemt. Als u 'ja' kiest, krijgt u automatisch in uw e-mailbox een e-mail als er een nieuw bericht is geplaatst op de forums onderwerp. U krijgt niet alleen een bericht u krijgt ook de inhoud van het nieuwe bericht wordt meegestuurd. U hoeft dan niet eerst naar de website te gaan en in te loggen om te kijken wat de inhoud van het nieuwe bericht is. Voorwaarde is wel dat u eerst een bericht dient te plaatsen in dat forum. Indien u geen inhoudelijke bijdrage wilt leveren, maar wel per e-mail nieuwe berichten wilt volgen, kunt u een bericht plaatsen op het betreffende forum met alleen de tekst 'volger'. Probeer het anders gewoon uit. Zet de instelling op 'ja', plaats een bericht, dan wordt vanzelf duidelijk wat deze service inhoudt (mits er nieuwe berichten geplaatst worden).

Instellingen Bij 'Mijn instellingen' (bovenaan de website in het quickmenu nadat u bent ingelogd) kunt u voorkeuren instellen. Daar kunt u bij 'Toon mijn e-mailadres bij forumonderwerpen en reactie' instellen dat achter uw naam een envelopje verschijnt welke een link is naar uw e-mailadres. Andere forumgebruikers kunnen door op het envelopje te klikken u rechtstreeks mailen.Wie geen envelopje achter zijn/haar naam heeft, heeft ervoor gekozen om deze functie niet actief te maken. Ook kunt u bij 'Mijn instellingen' desgewens uw aandoening zichtbaar maken achter uw naam, zodat anderen weten waar uw 'ervaringsdeskundigheid' ligt. Uw e-mailadres en wachtwoord kunt u daar ook wijzigen.

 

(Bijgewerkt op 04--02-2018)