Dossier: Leveringsproblemen medicatie Florinef

18-05-17

De Bijniervereniging NVACP en BijnierNET ontvingen eind vorige week en begin deze week (midden mei 2017) signalen van patiënten over de verminderde leverbaarheid van het product Florinef (van fabrikant Aspen). De website van Farmanco (KNMP) gaf tot dan geen melding over tekorten van Florinef. BijnierNET heeft navraag gedaan bij Farmanco en dat heeft geleid tot het volgende bericht:

“Aspen heeft laten weten dat er voldoende voorraad aanwezig is in Nederland. Wel is er sprake van een sterk verhoogde vraag naar dit product vanuit de UK, waardoor de voorraad onder druk is komen te staan. Als gevolg hiervan wordt Florinef gecontroleerd uitgeleverd aan de groothandels. Het is mogelijk dat de apotheken hierdoor minder Florinef kunnen afnemen bij hun groothandel, met als gevolg dat patiënten tijdelijk geen of een kleinere hoeveelheid Florinef meekrijgen. Aspen kan op dit moment niet inschatten wanneer het product weer volledig beschikbaar zal zijn.”

Farmanco heeft laten weten dat op de website zal worden aangegeven dat Florinef ‘beperkt beschikbaar’ is en zal de beschikbaarheid blijven monitoren.

Lees verder

(bijgewerkt: 18-05-2017)
« terug